Quotes

“Ik droomde er al jaren van om eigen rijder te worden. Dit was voor mij helaas onmogelijk, doordat ik niet beschikte over een transportvergunning en truck. Ook had ik niet voldoende geld om alle bijkomende kosten zoals diesel en tolkosten voor te financieren. De mensen achter AFMB hebben mij hierbij geweldig geholpen, waardoor ik nu alweer een aantal maanden met een dikke DAF XF105 Super Spacecab op Italië rijd.”

“Bij mijn internationaal transportbedrijf zijn 8 eigen chauffeurs werkzaam. Daarnaast charter ik bij AFMB op vaste basis 3 zelfstandig werkende chauffeurs met truck. De chauffeurs beschikken over een echte ondernemersmentaliteit; ze voeren hun opdrachten uit zoals onze klant dit verwacht en verrichten het transport met uitstekende trucks. Het feit dat AFMB achter ze staat, geeft mij de zekerheid dat zij hun zaken goed voor elkaar hebben.”

“Hoewel wij ons als organisatie in het verleden wel eens kritisch hebben uitgelaten over AFMB, moet ik bekennen dat ons steeds meer goede ervaringen ter oren komen over met name de mogelijkheid die zij verlenen aan Nederlandse chauffeurs om eigen rijder te worden. Hun werkwijze zou wel eens dé oplossing kunnen zijn voor banenbehoud van onze jongens.”

“AFMB maakt een gestage groei door. Sinds de start van ons “eigen rijder” concept een paar maanden geleden, zijn wij dagelijks met tientallen trucks onderweg voor onze opdrachtgevers. Zij ervaren het persoonlijk contact met onze zelfstandige en goed opgeleide Nederlandse chauffeurs als uitzonderlijk en zijn zeker van een zeer solide en betrouwbare partner die haar zaken uitstekend op orde heeft.”

“Ik werk al gedurende vele jaren naar tevredenheid bij AFMB. Mijn netto verdiensten zijn hoger dan toen ik nog niet via AFMB werkte. Dat is dus meer dan volgens de CAO. Doordat AFMB op Cyprus is gevestigd, maak ik tevens gebruik van de vele voordelen die het Cypriotische sociale stelsel met zich meebrengt. Ook is het pensioen er goed geregeld. Al met al ben ik nog steeds erg tevreden met deze werkwijze!”

“Sinds wij onze chauffeurs hebben ondergebracht bij AFMB besparen wij ca. 25% op onze loonkosten. Het voordeel op een D5 chauffeur bedraagt ruim € 18.000. Hierdoor is onze concurrentiepositie t.o.v. transporteurs die met Oost-Europese chauffeurs werken in financiële zin enorm verbeterd, terwijl onze kwaliteit gelijk is gebleven. Onze opdrachtgevers waarderen het namelijk enorm dat wij hen door goed opgeleide Nederlandse chauffeurs laten bedienen! Naast het loonvoordeel, hebben wij tevens veel gemak van het feit dat wij van AFMB slechts één factuur ontvangen voor de totale loonkosten, terwijl de loonadministratie en aanverwante zaken door hen wordt verzorgd.”

en_USEnglish